Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Bogdan

Conectat la: 08 Dec 2003 Mesaje: 1253 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Iun 07, 2004 4:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
Partea cu "long lasting" se refera probabil la faptul ca nu se oxideaza rapid cablul, lipiturile sau mufele.
|
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Iun 07, 2004 4:06 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Lun Iun 07, 2004 5:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
QD ,nice point . intr-adevar daca ne gandim ca interlink 400mk2 e un cablu ieftin de la monster cotat la 40 $,dar pretul la noi e cat e...Iar profigoldul ,e varful de la ei,pretul de achizitie e acelasi ceea ce e un fapt imbucurator.
Ambele au cam aceleasi performante. daca ai trece la un nivel mai sus ,ti-ai da seama de diferente .gen ixos ,straightwire. Ca sa nu mai zis de audioquest,van den hul ...iar in fine de kimber,qed ...etc.
Intr-adevar contactele se corodeaza ,am obs la cablu de Cu. contactele s-au oxidat putin , cred ca periodic trebuie curatate.
Eu incerc sa fac rost de alcool izopropilic (stiti ceva de el?).
|
|
Sus |
|
|
DJ DNA
Conectat la: 13 Ian 2004 Mesaje: 2305
|
Trimis: Lun Iun 07, 2004 7:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nigel ,
Eu am o reteta imbatabila impotriva oxidarii . Cositorirea zonelor de contact . In vecii vecilor nu mai am probleme de acest gen plus ca in acest fel scade si rezistenta de contact .
|
|
Sus |
|
|
QD

Conectat la: 12 Dec 2003 Mesaje: 499 Locatie: Buc
|
Trimis: Mar Iun 08, 2004 12:05 am Titlul subiectului: |
|
|
Nigel, cred ca citesti destul de des forumul. Pe topicul cu cabluri de pe Stereophile am pus poze cu toate cele trei interconnect-uri care le posed acum (inclusiv cod si pret de achizitie).
By the way, cablu ala Profigold nu e capul de serie de la ei, ala se numeste PGA3000 si e de 4x mai scump. (ai poza lui acolo unde ti-am zis).
Daca chiar vrei preturile de la Oehlbach ti le dau maine ca le am la birou. Sa dau 7-8 mil pe un interconnect trebe sa fiu cel putin nebun. Poate cand oi avea scule de 20-30k$, da , macar de amoru artei daca tot am scule scumpe sa am si cabluri scumpe.
In momentul de fata Profigold PGA3000 mi se pare f bun.
Bogdan, dc sa oxideze mufele daca sunt aurite (24k cica)? Djdna cablu ala PGA3000 ae lipiturile cositorite (cred), exact cum zici tu. Cre ca am facut o poza la lipituri e pusa in topicul despre care ii spuneam mai sus lui nigel.
|
|
Sus |
|
|
DJ DNA
Conectat la: 13 Ian 2004 Mesaje: 2305
|
Trimis: Mar Iun 08, 2004 12:16 am Titlul subiectului: |
|
|
Interesant !
Aurul nu oxideaza . Probabil aurirea mufelor nu este facuta cu aur pur ci cu vreun aliaj ce are mai mult bronz decat aur .
|
|
Sus |
|
|
Zamby
Conectat la: 12 Noi 2003 Mesaje: 749 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Iun 08, 2004 9:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Din cate mai stiu si eu exista mai multe procedee de aurire a unui obiect. In functie de procedeul ales, stratul de aur este mai gros sau mai subtire si respectiv mai rezistent la actiuni mecanice sau mai putin rezistent. Pe mufele/cablurile mai serioase este specificat ce procedeu este folosit si uneori si grosimea stratului de aur.
|
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Mar Iun 08, 2004 11:30 am Titlul subiectului: |
|
|
cei care fabrica interconecturi si mai si povestesc cite ceva despre ele dau si vreo citeva motive pentru care zonele de contact sunt aurite (intr-adevar prin mai multe procedee) sau argintate sau cositorite.
Printre motivele pertinente se afla si acela ca in acest fel nu mai oxideaza.
|
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Mar Iun 08, 2004 9:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oxidarea aceea eu am observat-o strict la cablu de boxa din cu ,legat direct la boxa (fara banana) .
QD -foarte amabil ,am gasit pana la urma postul .
|
|
Sus |
|
|
QD

Conectat la: 12 Dec 2003 Mesaje: 499 Locatie: Buc
|
Trimis: Mar Iun 08, 2004 10:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ma bucur ca te-ai lamurit. PGA3000 mi se pare un cablu f bun pt pretul lui.
|
|
Sus |
|
|
icemanu
Conectat la: 09 Mai 2004 Mesaje: 46 Locatie: Craiova
|
Trimis: Mie Iun 16, 2004 12:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Ce cablu de boxe se incadreaza in gama de pret si performanta a acestui interconnect Profigold?
|
|
Sus |
|
|
icemanu
Conectat la: 09 Mai 2004 Mesaje: 46 Locatie: Craiova
|
Trimis: Mie Iun 16, 2004 1:06 am Titlul subiectului: |
|
|
In ce sens e un cablu mai bun decat altul? Se pastreaza mai bine semnalul? Se amplifica? Se "imgogateste" cu alti curenti? Pe cablul mai prost se pierde din semnal? Daca se pierde, atunci acel curent unde se duce? Unde se formeaza diferenta de potential pentru ca acest curent sa se "scurga"?
Spuneti-mi si mie pentru ca sunt nou (necunoscator) in bransa ca sa stiu ce cabluri sa-mi iau.
|
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Mie Iun 16, 2004 1:11 am Titlul subiectului: |
|
|
daca as fi in stare sa te sfatuiesc as face-o ...
in principiu un cablu poate fi mai bun decit altul doar pentru ca altereaza/atenueaza/distorsioneaza mai putin semnalul (daca aceasta alterare sau distorsionare sau denaturare e audibila ). imi cer de pe acum scuze tuturor pentru ca scrisei chestia asta.
uite, daca nu-ti ajung cele 15 pagini de pe acest thread, citeste si thread-ul asta: http://www.hi-fi.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=1336
dupa aia vezi pe cine te hotarasti sa intrebi ca sa primesti raspunsul care iti place mai mult
|
|
Sus |
|
|
grigore_35
Conectat la: 01 Dec 2003 Mesaje: 911 Locatie: Calan, jud. HD
|
Trimis: Vin Iul 09, 2004 3:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vad ca subiectul asta e mai rau decat politica ,femeile,masinile si fotbalul la un loc! Cred ca face cineva vraji aci pe site de ne infectaram toti cu virusul asta al cablului dar vad ca se si autocloneaza pe diferite topicuri.Clar ii ceva putred in ...forumul asta! AM ZIS!
|
|
Sus |
|
|
Vizitator
|
Trimis: Lun Noi 08, 2004 1:11 pm Titlul subiectului: Cabluri Profesionale |
|
|
Daca ai nevoie de cabluri Profesionale intra pe "cenzurat"
Description: |
|
Filesize: |
11.12 KB |
Viewed: |
3007 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
|
MLGore

Conectat la: 27 Aug 2004 Mesaje: 1881 Locatie: 23.06.2006-stadion Lia Manoliu
|
Trimis: Mar Noi 09, 2004 1:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Aurirea conecticii cred ca e o moda si nimic mai mult! Orice avion respectabil are contactele dintr-o mufa argintate si asta din cateva motive mari si late: la aceeasi presiune de contact ag are rezistenta (de contact)mai mica, in caz de scantei ag sta adunat si se produce sudura, oxidul de ag conduce electric, ag permite o densitate de curent mai mare .
Banuiesc ca folosirea ag in aero reprezinta un motiv suficient de alegere al unui cablu sau a unei mufe avand in vedere ca nu exista ceva mai scump ca tehnologia pt. aero.
Exemplu: o mufa cu 24 pini de curenti mici (max 5 A), cuplare cu filet, carcasa din dural si terminale argintate(mufa pt. Mig 21) 150 euro fara tva.
|
|
Sus |
|
|
|