Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006 Mesaje: 4717 Locatie: București sau Oradea
|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 12:06 pm Titlul subiectului: Discman |
|
|
De câteva zile, după ce am citit câteva articole pe net, atenția îmi este atrasă de vechile discman-uri de la sfârșitul anilor 80, începutul anilor 90. Am descoperit cu stupoare că sunt unele modele de Sony, Denon, etc. extrem de căutate, vândute pe ebay la prețuri enorme pentru ceea ce sunt, la vreo mie de dolari. Atenție, acestea nu sunt căutate ca obiecte de colecție ci sunt căutate pentru sunetul oferit !, care, spun mulți, este incredibil pentru niște playere portabile, spulberând chiar playere standalone mai scumpe. Au fost scoase discman-uri cu 8x sau 16x oversampling, adevărate minuni tehnologice, construite ca niște tancuri. Cred că e inutil de spus că tot ce se scoate acum în materie de player portabil sunt știfturi ordinare pe lângă vechile discmanuri. Se pare că multe discmanuri jonglează chiar și cu cele mai dificile căști. Personal, m-am pus pe căutat și dacă fac rost de unele modele o să le prezint aici. Multe pot fi găsite chiar ieftin, depinde de noroc, de neatenția celorlalți , de țară, etc. |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 12:06 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 12:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Personal NU iti recomand asa ceva.
Am avut 2 modele Sony si erau departe de o sursa buna din ziua de azi.
Plus ca sunt extrem de fragile - si iti garantez ca, la o folosire normala cad de cateva ori pe pamant, si apoi sunt probleme mari la mecanismul de citire.
Desi nu cred ca te intereseaza sunt unele modele care citesc foarte greu, sau chiar deloc discuri "arse".
Sa nu uit, sunt si extrem de sensibile la praf, eu am avut probleme destul de mari cu el (intra in afisaj) si cu unul dintre ele am avut probleme cu platbanda de fire care ducea la carcasa superioara - si care s-a rupt in timp datorita inchiderilor/deschiderilor repetate.
Sa nu uit sa precizez, erau doua modele diferite, unul cu carcasa de metal si unul cu carcasa de plastic - cel cu carcasa de plastic s-a facut praf iar cel cu carcasa de metal citea doar CD-uri originale (iar, in timp nu a mai citit CD-uri deloc).
Per ansamblu mie nu mi-au placut. _________________

Ultima modificare efectuata de catre nicu_martin la Vin Mar 26, 2010 12:27 pm, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 12:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce modele ai avut? Atenție, e vorba doar de discman-uri ante 1993. |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 12:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
De fapt, de ex. la Sony e vorba doar de modelele cu indicativul D-urmat de o cifră, fără o altă literă interpusă. |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
|
Sus |
|
|
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009 Mesaje: 1735 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 12:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, ambele erau dinainte de 1993 (cel cu carcasa de metal era dinainte de 1990).
NU mai tin minte indicativele, din pacate.
Cel cu carcasa de metal l-am dat cuiva sa-i schimbe mecanismul de citire si nu l-am mai luat inapoi, iar cel cu carcasa de plastic l-am dat de pomana cuiva acum vreo 4-5 ani (parca tot cuiva de pe forum, nu mai tin minte).
Oricum, pentru mine au fost o mare dezamagire (folosite in regim de moderatie, ascultat pe ele doar cateva ore/saptamana, niciodata scoase afara din casa, niciodata trantite pe jos, etc., etc.)
Hai ca mi-am adus aminte, D121 a fost modelul din plastic - o MARE porcarie!!!
Si, desi n-as baga mana-n foc dar parca modelul din metal era D-311 CD (oricum, semana cu acest model). _________________

Ultima modificare efectuata nicu_martin la Vin Mar 26, 2010 12:36 pm, modificat de 2 ori in total |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 1:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
nicu_martin a scris: | Si, desi n-as baga mana-n foc dar parca modelul din metal era D-311 CD (oricum, semana cu acest model). |
D-311??? Habar nu ai ce ai avut.
Discman D-311 Current Availability: Very hard to find, Third rarest Discman out there (amongst the 'elite', only the D515 and D626 are rarer) occasionally sold on by Head-Fi'ers, but more often than not its a lucky hit on EBay, due to the rarity, and quality of these units, they have been known to exchange hands for as much as $500 for a mint condition unit!
Se pare că au fost produse doar 3000 de bucăți în întreaga lume. Jesus! Sigur era 311??? La cine l-ai dat? |
|
Sus |
|
|
akaiofil
Conectat la: 12 Iul 2007 Mesaje: 592
|
Trimis: Vin Mar 26, 2010 8:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
am eu unul Sony din seria celor din metal. e intradevar superior altor...discman-uri si ocazional suna mai bine decit cd-playere stand-alone de serie.
comparat exclusiv digital (are iesire digitala) e un transport decent daca e folosit pe masa (deci ca si scula desineSTATATOARE), dar totusi sub modelele din partea de jos a seriei ES spre exemplu. Pe iesirea audio nu straluceste, comparat cu ES.
ca si mobilitate e din epoca premergatoare buffer-ului deci sare intr-o fericire. revine ce-i drept de unde a sarit.
eu il prefer fara discutie oricaruia de dupa 90 (in aceiasi clasa financiara) dar....nu-l folosesc (prea des). |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Sam Mar 27, 2010 10:02 am Titlul subiectului: |
|
|
Prima achiziție: Sony D-202. Eu un walkman cu 8x oversampling, din 1991.
Pozele nu sunt ale celui cumpărat de mine (care este pe drum în acest moment), dar le pun pentru a vedea cum arată.
 |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Mar Apr 13, 2010 10:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Între timp am mai achiziționat niște discmanuri, din păcate n-am primit niciunul încă, le-am luat din SUA și Canada. Printre ele un D-303. Căutând mai multe pe net despre acest D-303, dau peste un review dintr-un vechi număr din Audio Critic în care printre altele zice așa:
"The first thing I did with the D-303 when I got my hand on it was to insert it into a 21.000 USD preamp/amp/speaker chain. Lo and behold, it sounded exactly like the seven times costlier full-size CD player it had just replaced." (La vremea aceea D-303 costa aprox. 450 USD)
Mai apoi este comparat la măsurări și cu un Marantz CD-11 MKII și micuțul scoate mai bine!
Acum chiar sunt curios să aud minunea. Domeniul vintage pare să fie plin de surprize. _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
Onkyo Integra 1057F + Shure M97XE with Jico Nippon Super Analogue Stylus
Nakamichi BX300 + Nakamichi LX5 |
|
Sus |
|
|
atlantic3009
Conectat la: 20 Mar 2010 Mesaje: 53 Locatie: Bucuresti
|
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Joi Mai 27, 2010 7:22 am Titlul subiectului: |
|
|
Am primit până acum D-202, D-33, D-9. De departe cel mai mult îmi place D-33, care pilotează formidabil Sennheiser-urile HD 595. Sunet la sunet, spulberă de exemplu placa Bravura, la care mai ascult eu în căști. Îmi place D-20 de pe okazii, dar e varianta "tuned down" a lui D-9. Sunt convins oricum că sună extraordinar. _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
atlantic3009
Conectat la: 20 Mar 2010 Mesaje: 53 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Joi Mai 27, 2010 3:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok merci de raspuns, ma bucur ca iti plac cum suna.
Ma gandesc sa-mi schimb playerul portabil si credc ca o sa-mi caut un Sony model mai vechi (nu chiar cel din link pentru ca vanzatorul nu are calificative prea bune). |
|
Sus |
|
|
Rycher

|
Trimis: Vin Mai 28, 2010 8:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dacă-ți iei Discman, neapărat să fie produs până în 93, alea erau adevăratele discman-uri, făcute în Japonia cu simț de răspundere.
Am desfăcut din ele, parcă sunt ceasornice elvețiene înăuntru. _________________ Nu mai intru în conflicte analog vs. digital audio. Analogul audio rules !
|
Sus |
|
|
|