FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Discman
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Rycher

Conectat la: 14 Feb 2006

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:06 pm    Titlul subiectului: Discman Raspunde cu citat (quote)

De câteva zile, după ce am citit câteva articole pe net, atenția îmi este atrasă de vechile discman-uri de la sfârșitul anilor 80, începutul anilor 90. Am descoperit cu stupoare că sunt unele modele de Sony, Denon, etc. extrem de căutate, vândute pe ebay la prețuri enorme pentru ceea ce sunt, la vreo mie de dolari. Atenție, acestea nu sunt căutate ca obiecte de colecție ci sunt căutate pentru sunetul oferit !, care, spun mulți, este incredibil pentru niște playere portabile, spulberând chiar playere standalone mai scumpe. Au fost scoase discman-uri cu 8x sau 16x oversampling, adevărate minuni tehnologice, construite ca niște tancuri. Cred că e inutil de spus că tot ce se scoate acum în materie de player portabil sunt știfturi ordinare pe lângă vechile discmanuri. Se pare că multe discmanuri jonglează chiar și cu cele mai dificile căști. Personal, m-am pus pe căutat și dacă fac rost de unele modele o să le prezint aici. Multe pot fi găsite chiar ieftin, depinde de noroc, de neatenția celorlalți Wink, de țară, etc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:06 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:11 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Personal NU iti recomand asa ceva.
Am avut 2 modele Sony si erau departe de o sursa buna din ziua de azi.
Plus ca sunt extrem de fragile - si iti garantez ca, la o folosire normala cad de cateva ori pe pamant, si apoi sunt probleme mari la mecanismul de citire.
Desi nu cred ca te intereseaza Laughing sunt unele modele care citesc foarte greu, sau chiar deloc discuri "arse".
Sa nu uit, sunt si extrem de sensibile la praf, eu am avut probleme destul de mari cu el (intra in afisaj) si cu unul dintre ele am avut probleme cu platbanda de fire care ducea la carcasa superioara - si care s-a rupt in timp datorita inchiderilor/deschiderilor repetate.
Sa nu uit sa precizez, erau doua modele diferite, unul cu carcasa de metal si unul cu carcasa de plastic - cel cu carcasa de plastic s-a facut praf iar cel cu carcasa de metal citea doar CD-uri originale (iar, in timp nu a mai citit CD-uri deloc).

Per ansamblu mie nu mi-au placut.

Ultima modificare efectuata de catre nicu_martin la Vin Mar 26, 2010 12:27 pm, modificat de 1 data in total
Sus
Rycher

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:15 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ce modele ai avut? Atenție, e vorba doar de discman-uri ante 1993.
Sus
Rycher

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

De fapt, de ex. la Sony e vorba doar de modelele cu indicativul D-urmat de o cifră, fără o altă literă interpusă.
Sus
Rycher

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:26 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un exemplu de Denon, care tocmai ruleaza pe ebay:

http://cgi.ebay.co.uk/VINTAGE-DENON-DCP-150-PORTABLE-CD-PLAYER-DISCMAN_W0QQitemZ230451066341QQcmdZViewItemQQptZUK_Consumer_VintageAudio_RL?hash=item35a7f435e5
Sus
nicu_martin

Conectat la: 02 Apr 2009

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:30 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Da, ambele erau dinainte de 1993 (cel cu carcasa de metal era dinainte de 1990).
NU mai tin minte indicativele, din pacate.
Cel cu carcasa de metal l-am dat cuiva sa-i schimbe mecanismul de citire si nu l-am mai luat inapoi, iar cel cu carcasa de plastic l-am dat de pomana cuiva acum vreo 4-5 ani (parca tot cuiva de pe forum, nu mai tin minte).
Oricum, pentru mine au fost o mare dezamagire (folosite in regim de moderatie, ascultat pe ele doar cateva ore/saptamana, niciodata scoase afara din casa, niciodata trantite pe jos, etc., etc.)

Hai ca mi-am adus aminte, D121 a fost modelul din plastic - o MARE porcarie!!!

Si, desi n-as baga mana-n foc dar parca modelul din metal era D-311 CD (oricum, semana cu acest model).

Ultima modificare efectuata nicu_martin la Vin Mar 26, 2010 12:36 pm, modificat de 2 ori in total
Sus
Rycher

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 12:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un model Sony

http://cgi.ebay.com/NEW-SONY-D-211-DISCMAN-PORTABLE-CD-PLAYER-RARE_W0QQitemZ120404665828QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c08ad65e4
Sus
Rycher

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 1:46 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

nicu_martin a scris:
Si, desi n-as baga mana-n foc dar parca modelul din metal era D-311 CD (oricum, semana cu acest model).

D-311??? Habar nu ai ce ai avut.

Discman D-311 Current Availability: Very hard to find, Third rarest Discman out there (amongst the 'elite', only the D515 and D626 are rarer) occasionally sold on by Head-Fi'ers, but more often than not its a lucky hit on EBay, due to the rarity, and quality of these units, they have been known to exchange hands for as much as $500 for a mint condition unit!

Se pare că au fost produse doar 3000 de bucăți în întreaga lume. Jesus! Sigur era 311??? La cine l-ai dat?
Sus
akaiofil

Conectat la: 12 Iul 2007

MesajTrimis: Vin Mar 26, 2010 8:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

am eu unul Sony din seria celor din metal. e intradevar superior altor...discman-uri si ocazional suna mai bine decit cd-playere stand-alone de serie.

comparat exclusiv digital (are iesire digitala) e un transport decent daca e folosit pe masa Smile (deci ca si scula desineSTATATOARE), dar totusi sub modelele din partea de jos a seriei ES spre exemplu. Pe iesirea audio nu straluceste, comparat cu ES.

ca si mobilitate e din epoca premergatoare buffer-ului deci sare intr-o fericire. revine ce-i drept de unde a sarit.
eu il prefer fara discutie oricaruia de dupa 90 (in aceiasi clasa financiara) dar....nu-l folosesc (prea des).
Sus
Rycher

MesajTrimis: Sam Mar 27, 2010 10:02 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Prima achiziție: Sony D-202. Eu un walkman cu 8x oversampling, din 1991.

Pozele nu sunt ale celui cumpărat de mine (care este pe drum în acest moment), dar le pun pentru a vedea cum arată.

Sus
Rycher

MesajTrimis: Mar Apr 13, 2010 10:52 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Între timp am mai achiziționat niște discmanuri, din păcate n-am primit niciunul încă, le-am luat din SUA și Canada. Printre ele un D-303. Căutând mai multe pe net despre acest D-303, dau peste un review dintr-un vechi număr din Audio Critic în care printre altele zice așa:

"The first thing I did with the D-303 when I got my hand on it was to insert it into a 21.000 USD preamp/amp/speaker chain. Lo and behold, it sounded exactly like the seven times costlier full-size CD player it had just replaced." Shocked (La vremea aceea D-303 costa aprox. 450 USD)

Mai apoi este comparat la măsurări și cu un Marantz CD-11 MKII și micuțul scoate mai bine!
Acum chiar sunt curios să aud minunea. Domeniul vintage pare să fie plin de surprize.

Sus
atlantic3009

Conectat la: 20 Mar 2010

MesajTrimis: Mie Mai 26, 2010 11:36 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Le-ai primit? Cum suna?

de asta ce parere ai?
http://www.okazii.ro/catalog/40862857/discman-SONY-made-in-japan-DE-COLECTIE.html
Sus
Rycher

MesajTrimis: Joi Mai 27, 2010 7:22 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am primit până acum D-202, D-33, D-9. De departe cel mai mult îmi place D-33, care pilotează formidabil Sennheiser-urile HD 595. Sunet la sunet, spulberă de exemplu placa Bravura, la care mai ascult eu în căști. Îmi place D-20 de pe okazii, dar e varianta "tuned down" a lui D-9. Sunt convins oricum că sună extraordinar.
Sus
atlantic3009

Conectat la: 20 Mar 2010

MesajTrimis: Joi Mai 27, 2010 3:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ok merci de raspuns, ma bucur ca iti plac cum suna.
Ma gandesc sa-mi schimb playerul portabil si credc ca o sa-mi caut un Sony model mai vechi (nu chiar cel din link pentru ca vanzatorul nu are calificative prea bune).
Sus
Rycher

MesajTrimis: Vin Mai 28, 2010 8:16 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dacă-ți iei Discman, neapărat să fie produs până în 93, alea erau adevăratele discman-uri, făcute în Japonia cu simț de răspundere.
Am desfăcut din ele, parcă sunt ceasornice elvețiene înăuntru.

Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2  Urmatorul
Pagina 1 din 2

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum