FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Laser Discuri

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
VHS

Conectat la: 06 Aug 2007

MesajTrimis: Dum Mai 02, 2010 10:02 pm    Titlul subiectului: Laser Discuri Raspunde cu citat (quote)

Cum sunt nostalgic incurbabil (la doar 27 de ani), mi s-a pus pata ca pe (a)aviitor să achiziționez un Laser Disc Player. P Au existat L.D. playere multisistem? Care mărci de L.D. playere erau mai bune? Dat fiind faptul că șanțurile sunt mai late la un L.D. decât la C.D./D.V.D., o zgârietură pe suprafața un L.D. e mai puțin gravă decât la C.D./D.V.D.?
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Dum Mai 02, 2010 10:02 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006

MesajTrimis: Dum Mai 02, 2010 10:55 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am avut si eu recent ideea asta, tot din nostalgie si poate din dorinta de a avea ce nu mi-am putut permite la vremea respectiva- se stia- casetele matrita trase "direct din laser" cum se mai numeau erau cele mai bune. La mine chiar se justifica nostalgia, am aproape dublul varstei tale. N-am renuntat sa caut, dar nici nu m-am zbatut foarte tare.
Eu am vazut doar aparate NTSC sau PAL, nu stiu sa fi vazut unul multisistem, dar nu garantez ca am fost foarte interesat de aspectul asta.
Pioneer erau cam cele mai bune, sau poate asta am avut eu ocazia sa vad, nu stiu.
Inregistrarea era analogica, practic pe disc erau inregistrate liniile video una dupa alta, cu tot cu semnalele de sincro si burst, asa ca o zgarietura in functie de locul in care se afla poate aparea pe imagine.
Daca vrei sa aprofundezi, da o cautare cu "laserdisc" si vei gasi o groaza de informatii.
Daca aparate s-ar mai gasi, discuri n-am prea mai vazut. Vorbesc de Romania.

VHS

MesajTrimis: Dum Mai 02, 2010 11:04 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

În anii '80 (chiar și anii '90) existau oameni care trăgeau de pe L.D. pe V.H.S.?
Apropos, când se termină o față trebuie să întorci discul?

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Codul Yahoo Messenger Codul MSN Messenger
VHS

MesajTrimis: Mar Mai 04, 2010 2:45 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un L.D.P. N.T.S.C. de vis: http://www.laserdiscarchive.co.uk/laserdisc_archive/pioneer/pioneer_ld-x1/pioneer_ld-x1.htm
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006

MesajTrimis: Mie Mai 05, 2010 9:42 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

VHS a scris:
În anii '80 (chiar și anii '90) existau oameni care trăgeau de pe L.D. pe V.H.S.?
Apropos, când se termină o față trebuie să întorci discul?

Bineinteles, multiplicarea casetelor era o adevarata industrie, dar erau foarte putine aparate LaserDisc si discuri, asa incat fenomenul LaserDisc era relativ putin raspandit, insa calitatea casetelor trase "din laser" era maxima si de aceea erau mai scumpe.
Majoritatea erau clipuri muzicale, dar mai prindeai uneori si cate un film bun.
Da, discurile se intorc la terminarea primei parti.

VHS

MesajTrimis: Mie Mai 05, 2010 11:48 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Existau și unele la care nu mai trebuia să întorci discul, dar cică alea erau cam nefiabile.
VHS

MesajTrimis: Mie Mai 05, 2010 2:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Sfat (luat de pe un alt forum). Cum să recunoști dacă un L.D.P. are dioda laser dusă sau "obosită". Iei 2-3 discuri și le bagi în aparat. Dacă dioada laser e dusă sau "obosită" se pot întâmpla următoarele:
- 1) Îi ia ceva timp până citește discul;
- 2) Nu citește deloc nici un disc;
- 3) Scoate discul afară (îl "ejectează").

blueicon

Conectat la: 13 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Mai 05, 2010 8:06 pm    Titlul subiectului: Laser disc Raspunde cu citat (quote)

Am eu un laser disc philips care a mers si brusc n-a mai functionat.Cred ca e pe undeva in stiva cu aparate "de reparat"Am avut mai multe modele si le-am facut bucati din pacate.Philipsul a mai ramas deaorece l-am avut cu tot cu telecomanda.Imaginea era buna dar nu incredibila comparandu-l cu un dvd...ceea e oarecum normal.Dar fata de o caseta era o imagine foarte buna.Cititnd topicul parca m-a apucat dorul de el si imi vine sa-l pun pe masa sa vedem ce are. Confused
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
VHS

MesajTrimis: Joi Mai 06, 2010 12:49 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Dacă e cu lampă laser, nu cu diodă laser Embarassed
Păcat că le-ai făcut praf... poate mă alegeam și eu cu unul funcțional.

djmk1988

Conectat la: 21 Iul 2006

MesajTrimis: Joi Mai 06, 2010 2:59 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am si eu un PIONEER CLD1850 cu telecomanda, din pacate nu am nici un disc. Daca ma poate ajuta cineva cu niste discuri , i-asi fi recunoscator.
VHS

MesajTrimis: Joi Mai 06, 2010 8:10 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

djmk, nu-i rău aparatul. Ba aici spune că e multisistem (dar pe de altă parte spune că cică nu ar merge discurile P.A.L. cu sunt analogic), dar cică se poate face să meargă): http://www.laserdiscarchive.co.uk/laserdisc_archive/pioneer/pioneer_cld-1850/pioneer_cld-1850.htm

Discuri nu am văzut în România (în afară de unul la un colecționar), deși au fost. Sunr 2 de vânzare pe okazii, dar la abernta sumă de 200 lei.

VHS

MesajTrimis: Joi Mai 06, 2010 8:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru mine am să întreb de un asemenea aparat pe la vreo foste Radio Progres, iar de discuri am să dau anunț la un post de radio (chiar dacă nu am aparat, îmi trebuie discuri pentru a testa un aparat).
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Vintage Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum