Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
VHS
Conectat la: 06 Aug 2007 Mesaje: 94 Locatie: București
|
Trimis: Dum Mai 02, 2010 10:02 pm Titlul subiectului: Laser Discuri |
|
|
Cum sunt nostalgic incurbabil (la doar 27 de ani), mi s-a pus pata ca pe (a)aviitor să achiziționez un Laser Disc Player. P Au existat L.D. playere multisistem? Care mărci de L.D. playere erau mai bune? Dat fiind faptul că șanțurile sunt mai late la un L.D. decât la C.D./D.V.D., o zgârietură pe suprafața un L.D. e mai puțin gravă decât la C.D./D.V.D.? _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
ctepeo nu mai e că a avut probleme cu e-mail-ul |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Dum Mai 02, 2010 10:02 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006 Mesaje: 696 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Dum Mai 02, 2010 10:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am avut si eu recent ideea asta, tot din nostalgie si poate din dorinta de a avea ce nu mi-am putut permite la vremea respectiva- se stia- casetele matrita trase "direct din laser" cum se mai numeau erau cele mai bune. La mine chiar se justifica nostalgia, am aproape dublul varstei tale. N-am renuntat sa caut, dar nici nu m-am zbatut foarte tare.
Eu am vazut doar aparate NTSC sau PAL, nu stiu sa fi vazut unul multisistem, dar nu garantez ca am fost foarte interesat de aspectul asta.
Pioneer erau cam cele mai bune, sau poate asta am avut eu ocazia sa vad, nu stiu.
Inregistrarea era analogica, practic pe disc erau inregistrate liniile video una dupa alta, cu tot cu semnalele de sincro si burst, asa ca o zgarietura in functie de locul in care se afla poate aparea pe imagine.
Daca vrei sa aprofundezi, da o cautare cu "laserdisc" si vei gasi o groaza de informatii.
Daca aparate s-ar mai gasi, discuri n-am prea mai vazut. Vorbesc de Romania. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
VHS
|
Trimis: Dum Mai 02, 2010 11:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
În anii '80 (chiar și anii '90) existau oameni care trăgeau de pe L.D. pe V.H.S.?
Apropos, când se termină o față trebuie să întorci discul? _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
|
Sus |
|
|
VHS
|
|
Sus |
|
|
Hi&Fan

Conectat la: 13 Aug 2006 Mesaje: 696 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 9:42 am Titlul subiectului: |
|
|
VHS a scris: | În anii '80 (chiar și anii '90) existau oameni care trăgeau de pe L.D. pe V.H.S.?
Apropos, când se termină o față trebuie să întorci discul? |
Bineinteles, multiplicarea casetelor era o adevarata industrie, dar erau foarte putine aparate LaserDisc si discuri, asa incat fenomenul LaserDisc era relativ putin raspandit, insa calitatea casetelor trase "din laser" era maxima si de aceea erau mai scumpe.
Majoritatea erau clipuri muzicale, dar mai prindeai uneori si cate un film bun.
Da, discurile se intorc la terminarea primei parti. _________________ Omul intelept isi face vara sanie si iarna o pune pe foc |
|
Sus |
|
|
VHS
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 11:48 am Titlul subiectului: |
|
|
Existau și unele la care nu mai trebuia să întorci discul, dar cică alea erau cam nefiabile. _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
|
Sus |
|
|
VHS
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sfat (luat de pe un alt forum). Cum să recunoști dacă un L.D.P. are dioda laser dusă sau "obosită". Iei 2-3 discuri și le bagi în aparat. Dacă dioada laser e dusă sau "obosită" se pot întâmpla următoarele:
- 1) Îi ia ceva timp până citește discul;
- 2) Nu citește deloc nici un disc;
- 3) Scoate discul afară (îl "ejectează"). _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
|
Sus |
|
|
blueicon

Conectat la: 13 Feb 2004 Mesaje: 178 Locatie: Bistrita
|
Trimis: Mie Mai 05, 2010 8:06 pm Titlul subiectului: Laser disc |
|
|
Am eu un laser disc philips care a mers si brusc n-a mai functionat.Cred ca e pe undeva in stiva cu aparate "de reparat"Am avut mai multe modele si le-am facut bucati din pacate.Philipsul a mai ramas deaorece l-am avut cu tot cu telecomanda.Imaginea era buna dar nu incredibila comparandu-l cu un dvd...ceea e oarecum normal.Dar fata de o caseta era o imagine foarte buna.Cititnd topicul parca m-a apucat dorul de el si imi vine sa-l pun pe masa sa vedem ce are.  |
|
Sus |
|
|
VHS
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 12:49 am Titlul subiectului: |
|
|
Dacă e cu lampă laser, nu cu diodă laser
Păcat că le-ai făcut praf... poate mă alegeam și eu cu unul funcțional. _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
|
Sus |
|
|
djmk1988
Conectat la: 21 Iul 2006 Mesaje: 642 Locatie: Constanta
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 2:59 am Titlul subiectului: |
|
|
Am si eu un PIONEER CLD1850 cu telecomanda, din pacate nu am nici un disc. Daca ma poate ajuta cineva cu niste discuri , i-asi fi recunoscator. _________________ Analog is Music, Digital is mathematics |
|
Sus |
|
|
VHS
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 8:10 am Titlul subiectului: |
|
|
djmk, nu-i rău aparatul. Ba aici spune că e multisistem (dar pe de altă parte spune că cică nu ar merge discurile P.A.L. cu sunt analogic), dar cică se poate face să meargă): http://www.laserdiscarchive.co.uk/laserdisc_archive/pioneer/pioneer_cld-1850/pioneer_cld-1850.htm
Discuri nu am văzut în România (în afară de unul la un colecționar), deși au fost. Sunr 2 de vânzare pe okazii, dar la abernta sumă de 200 lei. _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
|
Sus |
|
|
VHS
|
Trimis: Joi Mai 06, 2010 8:13 am Titlul subiectului: |
|
|
Pentru mine am să întreb de un asemenea aparat pe la vreo foste Radio Progres, iar de discuri am să dau anunț la un post de radio (chiar dacă nu am aparat, îmi trebuie discuri pentru a testa un aparat). _________________ Ștefan Tel 0721.240.479 (fără beep-uri, SMS da) orele 10-23
|
Sus |
|
|
|