FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Cabluri de boxe DIY
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004

MesajTrimis: Lun Iul 20, 2009 1:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc si scuze pt OT Smile
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Lun Iul 20, 2009 1:08 pm    Titlul subiectului: Mitica

Sus
PolyGram

Conectat la: 24 Iun 2006

MesajTrimis: Joi Aug 06, 2009 2:22 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

In urma cu cateva zile am facut si eu un cablu de boxe ca si cel prezentat de ahegyes.

Intamplator, eu am acasa un cablu de boxe Chord, modelul Odyssey2.

Intamplator, eu am avut ocazia sa testez aproape toate cablurile Chord.

Interconect: Cobra, Chameleon, Chorus, Anthem, Signature.
De boxe:Carnival Silverscreen, Odyssey2, Epic, Signature.

Le-am avut cateva zile la mine acasa,deci nu este vorba de teste de cateva minute

Mai am acasa si un Cablu Naim Naca5.

Cum suna cablul coaxial care seamna cu Signature? Suna...intr-un fel. Pentru un sistem ieftin, pentru cineva care nu a folosit/testat in sistem decat cabluri de veioza, acest cablu va suna foarte bine.

Este un cablu care favorizeaza mediile. Atat. N-am ce sa mai spun...de bine. Nu rezista la comparatie directa cu Ody sau Naca. Iar Odyssey costa...MUUUUULT mai putin decat Signature.

Concluzie: arata bine, suna...

Delta04

Conectat la: 14 Iul 2007

MesajTrimis: Mie Aug 26, 2009 7:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am experimentat si eu mai mult de curiozitate cablurile pentru boxe DIY construite ca material prim din cablu UTP Cat5 conform articolului de aici.
Am folosit ca sursa de semnal placa de sunet SB Live al unui calculator ce reda piesa Eric Clapton - Tears in heaven encodata in format flac. Ca amplificator am folosit receiverul Yamaha RX-361 setat pe Stereo catre incintele deja clasice Magnat Monitor 220.

Exact cum imi imaginam, valoarea capacitiva a cablului influenteaza negativ. Sunetul este lipsit de definitie, inaltele sunt clar atenuate si parca ceva lipseste. Ca sa ma conving l-am inlocuit cu un banal cablu pentru boxe si intradevar asa era...

Toate bune!

PS: In imagine se pot vedea cele doua cabluri.

cabluri_boxe_cat5_utp.jpg
 Description:
 Filesize:  133.71 KB
 Viewed:  417 Time(s)

cabluri_boxe_cat5_utp.jpg

Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
blue

Conectat la: 30 Mar 2008

MesajTrimis: Mie Aug 26, 2009 8:29 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Acest cablu, sintetizat este o suma de inductante puse in paralel, capacitati intre fire, rezistivitate ridicata a fiecarui fir, in final o structura complicata, necontrolabila si.. inutila. Nu ma mir ca suna aiurea fata de un cablu litat, ieftin sau de calitate !
Sus
Serby

Conectat la: 01 Feb 2004

MesajTrimis: Mie Aug 26, 2009 8:38 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

blue a scris:
Acest cablu, sintetizat este o suma de inductante puse in paralel, capacitati intre fire, rezistivitate ridicata a fiecarui fir, in final o structura complicata, necontrolabila si.. inutila.

Sunt producatori care vand cabluri cu acelasi principiu constructiv pe bani grei...
Sus
Delta04

Conectat la: 14 Iul 2007

MesajTrimis: Mie Aug 26, 2009 8:40 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am experimentat pentru ca era destul de laudat genul de cablu DIY. M-am convins, don't try this... cred ca si cablul de veioza suna mai bine. Smile
Sus
blue

Conectat la: 30 Mar 2008

MesajTrimis: Mie Aug 26, 2009 9:07 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Un cablu pt boxe ar trebui sa fie cea mai simpla si ieftina componenta a unui lant audio. Dimensionat corect si cinstit ,ar trebui sa aibe o influenta minima in lant, rolul lui este doar de transprt a energiei de la amplificator spre boxe si atit, diferentele de calitate ar trebui sa fie proportionale cu pretul lor, insa pt unii povestile producatorilor si a vinzatorilor sant taxe pt naivitate si se platesc...
Sus
al3xu

Conectat la: 10 Feb 2006

MesajTrimis: Joi Aug 27, 2009 11:57 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Delta04, varianta pe care ai incercat-o este cea pentru lenesi.

Daca doresti un cablu de boxe cu adevarat performant, iti sugerez sa desfaci fiecare cablu UTP si pentru fiecare pereche de fire sa faci acea impletire.

Practic daca intr-un cablu ai 5 perechi de conductori, iei 3 perechi, le impletesti. Alte 3 le impletesti si apoi faci acelasi lucru pentru alte 3. Rezultatul 3 cabluri impletite le impletesti si pe ele.

Reteta completa ar trebui sa fie cu inca 3 ca acestea din urma, dar obtii rezultate foarte bune daca te opresti la pasul anterior.

Recomand izolatie din teflon pentru conductoare, daca poti sa faci rost de un asemnea cablu UTP.

In alta ordine de idei, nu toate amplificatoarele se impaca cu cabluri puternic capacitive cum sunt acestea deci mare atentie.

Spor la impletit!

danzup

Conectat la: 08 Noi 2007

MesajTrimis: Joi Aug 27, 2009 1:14 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Delta04 a scris:
Am experimentat pentru ca era destul de laudat genul de cablu DIY. M-am convins, don't try this... cred ca si cablul de veioza suna mai bine. Smile

Ai incercat cu conductoarele dintr-un cablu unite toate pentru rosu si alaturea fara sa fie torsadat un al doilea cablu identic pentru negru ?
(adica exact cum a facut ahegyes dar in loc de cablu ecranat sa folosesti CAT5 ).
In acest fel nu mai este predominanta componenta capacitiva si s-ar putea sa fii surprins .
Sus
MINANA

Conectat la: 09 Oct 2009

MesajTrimis: Mie Oct 28, 2009 8:18 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

SPUNETI-MI SI MIE UNDE SE POT GASI,CUMPARA TOATE COMPONENTELE NECESARE CONSTRUIRII UNUI CABLU DE BOXE SAU INTERCONECT : CABLU, BANANE, MANSOANE TERMOCONTRACTABILE SI ALTELE?
Sus
PolyGram

Conectat la: 24 Iun 2006

MesajTrimis: Mie Oct 28, 2009 8:47 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ia legatura cu marco polo

http://69.16.203.67/~audioalc/

diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009

MesajTrimis: Mar Mai 25, 2010 1:57 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am decis sa du deschid un subiect nou pentru o chestie asa de simpla, asa ca am sa postez aici un cablu RCA foarte simplu de realizat si foarte ieftin. Sunt sigur ca vor sarii in sus toti adeptii cablurilor scumpe dar poate chiar asta e scopul acestor cabluri ieftine DIY.

Iata link-ul:
http://www.diy-audio.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=35

fojica

Conectat la: 01 Feb 2007

MesajTrimis: Mar Mai 25, 2010 3:01 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Proiecte similare de cable si aici:

http://diyaudioprojects.com/Power/power.htm
http://www.6moons.com/audioreviews/whitelightning/moonshine.html
Sus
DNA

Conectat la: 22 Noi 2005

MesajTrimis: Mar Mai 25, 2010 3:06 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

diy-audio a scris:
Am decis sa du deschid un subiect nou pentru o chestie asa de simpla, asa ca am sa postez aici un cablu RCA foarte simplu de realizat si foarte ieftin. Sunt sigur ca vor sarii in sus toti adeptii cablurilor scumpe dar poate chiar asta e scopul acestor cabluri ieftine DIY.

Iata link-ul:
http://www.diy-audio.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=25&Itemid=35

Cu ecranajul cum ramane ?
Faptul ca reste impletit nu ajuta .

Pentru semnale de peste 5vef, no coment.
Sus
diy-audio

Conectat la: 25 Feb 2009

MesajTrimis: Mar Mai 25, 2010 3:10 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

DNA a scris:

Cu ecranajul cum ramane ?
Faptul ca reste impletit nu ajuta .

Pentru semnale de peste 5vef, no coment.

ecranajul e tot acolo unde e si la cablurile astea Laughing :

http://www.kimber.com/products/interconnects/analog/

Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> DIY & Minitehnicus Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina Anteriorul  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Urmatorul
Pagina 12 din 14

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum