FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
formate de inalta rezolutie
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
misu

Conectat la: 23 Aug 2003

MesajTrimis: Mie Dec 17, 2003 12:52 am    Titlul subiectului: formate de inalta rezolutie Raspunde cu citat (quote)

DVD A si SACD sunt doua formate de inalta rezolutie, pt. muzica, care au ca unul dintre principalele atuuri redarea sunetului la frecvente f ridicate.
De ce atunci majoritatea producatorilor de boxe nu iau in considerare acest lucru, pe piata gasindu-se f putine modele cu raspuns in frecventa peste 20 000 hz ( si alea pt home cinema )?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Mie Dec 17, 2003 12:52 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
purs

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Dec 17, 2003 11:24 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Din totalul posesorilor de sisteme audio, care crezi ca e procentul celor care fac diferenta calitativa intre aceste formate si CD-DA ? Rolling Eyes Si dintre acestia, cati sunt dispusi sa plateasca pretul pentru aceasta diferenta ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
purs

Conectat la: 12 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Dec 17, 2003 11:41 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Si inca o observatie (subiectiva, evident): dupa ce am ascultat aceeasi secventa muzicala (de aprox. 90 secunde) alternand layer-ul CD cu cel HD (si asta de vreo 30 de ori), urechea mi-a dat impresia ca diferenta semnificativa intre cele doua formate nu consta in principal in plaja de frecvente extinsa a SACD-ului ci in dinamica sunetului.
Sus
Lupulroz

Conectat la: 03 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Dec 17, 2003 1:13 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca urechea abia atinge 18 KHz, nu se justifica boxe la 50 KHz. De ce exista electronica care reda cu mult peste 20 KHz este perfect de inteles la amplificatoare, dar la surse (ex. SACD/DVD) e mai mult galagie de marketing decit vreun folos pentru auditie.
Implementarea SACD actuala este nefericita pentru acest format; personal nu-i prevad nici un viitor.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
Lupulroz

MesajTrimis: Mie Dec 17, 2003 8:24 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pentru toti fanii noilor formate, cu multi biti si cu frecvente de sampling ridicate, recomand un subiect de meditatie:
http://www.sakurasystems.com/articles/Kusunoki.html
si cateva idei despre DAC-uri:
http://www.fortunecity.com/rivendell/xentar/1179/theory/vasfda/vasfda.html
Cool
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Viziteaza site-ul autorului
user10

Conectat la: 22 Noi 2003

MesajTrimis: Mie Dec 17, 2003 10:46 pm    Titlul subiectului: hearing Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Daca urechea abia atinge 18 KHz, nu se justifica boxe la 50 KHz. De ce exista electronica care reda cu mult peste 20 KHz este perfect de inteles la amplificatoare, dar la surse (ex. SACD/DVD) e mai mult galagie de marketing decit vreun folos pentru auditie.
Implementarea SACD actuala este nefericita pentru acest format; personal nu-i prevad nici un viitor.

Perfect de acord cu Lupulroz cu o mica adaugire : multi oameni aud pana la 20 kHz (depinde de varsta) si au fost gasiti cativa care merg pana la 22 kHz (exceptii).

In privinta SACD sunt perfect de acord poate aflu ce parere ai despre DVDA Smile - multumesc anticipat

eu zic sa faci un player pana la 100.000 kHz ! "you'll make a fortune" - si iti promit ca imi iau si un liliac, sa-l ascultam .
Sus
misu

MesajTrimis: Joi Dec 18, 2003 12:11 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Eu nu am ascultat astfel de formate, dar am auzit ca asa cum un bas adevarat il simti "in stomac", asa inaltele de peste 20-22 khz (pe care in mod sigur nu le auzim) sunt percepute la nivelul sistemului osos (probabil sub forma unor vibratii) creand senzatia de spatialitate.
Sus
misu

MesajTrimis: Joi Dec 18, 2003 12:16 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Chestia cu marketingul este mult vehiculata, totusi eu prefer sa cred ca aceste formate reprezinta un pas inainte.
Despre sacd contra dvd a exista multe pareri pro si contra insa se va impune cel care va fi mai bine promovat pe piata.
Sus
Lupulroz

MesajTrimis: Joi Dec 18, 2003 1:14 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Poate ca ultrasunetele dau senzatia de spatialitate,dar in ce masura discurile noastre contin material peste 20 KHz?
Indiferent de asta, este infinit mai important ce se intampla in banda audio fata de ceea ce e in afara ei.
Din pacate, evolutia tehnologica in domeniul audio a mers mai degraba pe ideea reducerii costurilor decit pe ideea imbunatatirii sunetului.
Spre exemplu sunt pe cale de disparitie chip-urile dac true multibit, care sunt cele mai muzicale... pentru ca fabricarea/implementarea lor optima e mai scumpa.
Ni se propun o multime de aparate, care de care mai hibride. Chiar unii isi aleg sursele dupa cite formate stiu sa citeasca. Aveti idee ce compromisuri trebuie facute intr-un aparat ca sa redea toate formatele? Multe, si rele pentru sunet.
Dar, nu-i asa, trebuie sa fim in pas cu moda... Twisted Evil
Sus
user10

Conectat la: 22 Noi 2003

MesajTrimis: Joi Dec 18, 2003 2:07 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

CD vs. SACD vs. DVD-A

off_topic (cum se spune) : Lupulroz - cum pot sa aflu detalii suplimentare despre un cd-player rockna, cat costa si unde pot sa-l aud (in afara de highendromania care am inteles ca sunt distribuitorii)
Sus
Lupulroz

MesajTrimis: Joi Dec 18, 2003 12:34 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Philips nu mai produce mecanismul utilizat in Heart mkI, am in lucru versiunea MKII care va aparea in februarie. Daca doresti mai multe detalii, pm sau email.
Sus
AbsoluteAudioFan

Conectat la: 12 Mai 2003

MesajTrimis: Vin Dec 19, 2003 6:08 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lupulroz a scris:
Din pacate, evolutia tehnologica in domeniul audio a mers mai degraba pe ideea reducerii costurilor decit pe ideea imbunatatirii sunetului.
Spre exemplu sunt pe cale de disparitie chip-urile dac true multibit, care sunt cele mai muzicale... pentru ca fabricarea/implementarea lor optima e mai scumpa.
Ni se propun o multime de aparate, care de care mai hibride. Chiar unii isi aleg sursele dupa cite formate stiu sa citeasca. Aveti idee ce compromisuri trebuie facute intr-un aparat ca sa redea toate formatele? Multe, si rele pentru sunet.
Dar, nu-i asa, trebuie sa fim in pas cu moda... Twisted Evil

Dom'le, de asta data 100% d'acord! Pacat de gustu' amar lasat de tehnologie de vreo 2 ani... Sad
Sus
AbsoluteAudioFan

MesajTrimis: Vin Dec 19, 2003 6:09 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Lupulroz a scris:
Philips nu mai produce mecanismul utilizat in Heart mkI, am in lucru versiunea MKII care va aparea in februarie. Daca doresti mai multe detalii, pm sau email.

Ce mecanism? Sunt f. interesat (transportu' in playeru' meu e Philips)!
Sus
Lupulroz

MesajTrimis: Vin Dec 19, 2003 9:35 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

VAE1250, daca iti spune ceva..
Sus
AbsoluteAudioFan

MesajTrimis: Sam Dec 20, 2003 3:31 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ala care este transport si pe Classe CDP-10. Worship
La mine'i VAM 1201, fostu' transport preferat de Marantz...
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Stereophile Data este GMT + 3 Ore
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
Pagina 1 din 6

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum