Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
Trumansky
Conectat la: 01 Mai 2005 Mesaje: 8
|
Trimis: Vin Iun 03, 2005 1:25 am Titlul subiectului: Alternativa (mai ieftina) pentru Dynamat |
|
|
Toata lumea cunoaste sau a auzit despre proprietatile mariculoase ale Dynamatului...despre modul in care acesta imbunatateste semnificativ sunetul in masina. Pe de alta parte...pretul prohibitiv ne tine inca departe de acest material.
Am avut ocazia sa vad cum arata si am remarcat ca este compus din doua materiale: un fel de burete de diferite dimensiuni si o foita de aluminiu (staniol).
Fara a avea pretentia ca am redescoperit apa calda...am gasit un material care aduce destul de mult cu Dynamat.
Are un strat dintr-un fel de neopren (diferite grosimi), iar pe o sigura suprafata a acestui neopren are aplicata o foita de staniol...ca un fel de matlasaj, ca o foaie de caiet de matematica. Neoprenul are cam 5mm...si de aici probabil si matlasajul in patratele de 5mm. Materialul asta e folosit in constructii...ca si izolator termic pentru conductele de apa. Mie-mi pare ca aduce destul de mult cu Dynamatul, probabil consistenta buretelui/neoprenului facand diferenta.
Ce ziceti, merita incercat sa-mi antifonez usile cu un astfel de material??? Probabil ca nu o sa obtin acelasi efect ca si cu Dynamat dar...cine stie...poate chiar merita.
PS. Niste pasla...la metru...pentru bagat in usi...in afara de Vitan, pe unde se mai poate gasi??? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Vin Iun 03, 2005 1:25 am Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
AdWiser
Conectat la: 15 Ian 2004 Mesaje: 1816
|
Trimis: Vin Iun 03, 2005 3:15 am Titlul subiectului: |
|
|
...si calu' are 4 picioare si nu e masa  _________________ ==*== |
|
Sus |
|
|
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004 Mesaje: 741 Locatie: mitikatown
|
Trimis: Vin Iun 03, 2005 7:58 am Titlul subiectului: |
|
|
Se gasesc si alte alternative la Dynamat, insa ti-as recomanda sa faci urmatoarele teste pentru a verifica daca materialul respectiv se preteaza la ce vrei tu sa-l folosesti...
lipeste-l pe o tabla si lasa-l la soare... daca nu se dezlipeste dupa cateva zile de 40 grade poti sa-l folosesti... _________________ Without music, life is a journey through a desert - Pat Conroy |
|
Sus |
|
|
sfigmo

Conectat la: 09 Noi 2004 Mesaje: 88 Locatie: Cluj
|
Trimis: Vin Iun 03, 2005 9:33 am Titlul subiectului: |
|
|
cred ca te referi la acele placi POLIFOAM folosite in izolatii de cladiri etc...acelasi material il gasesti la articole sportive sub forma de saltele de cort...iti spun din proprie experienta ca nu e deloc ca si materialele dedicate antifonarii auto...nici ca textura, nici ca rezultat...scopul antifonarii este de a rigidiza tabla si a nu o expune direct la undele sonore, pe cand acest material de care vorbesti tu are cu totul o alta intrebuintare si anume izolatia termica...bafta _________________ THINK PINK!!! |
|
Sus |
|
|
cristimm
Conectat la: 15 Mar 2005 Mesaje: 1110 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Vin Iun 03, 2005 9:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Unde are si la ce pret? |
|
Sus |
|
|
Trumansky
|
Trimis: Vin Iun 03, 2005 2:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Materialul respectiv se gaseste in BricoStore si costa intre 200-400k metrul patrat sau liniar...nu mai stiu sigur. Pretul difera in functie de grosime. |
|
Sus |
|
|
AdWiser
Conectat la: 15 Ian 2004 Mesaje: 1816
|
Trimis: Sam Iun 04, 2005 2:15 am Titlul subiectului: |
|
|
Vezi si tu ce spune sfigmo ! Daca nici el nu stie... Incearca si cu niste vata de sticla. Daca nu gasesti, incearca si vata de zahar  _________________ ==*== |
|
Sus |
|
|
Trumansky
|
Trimis: Sam Iun 04, 2005 10:13 am Titlul subiectului: |
|
|
AdWiser a scris: | Vezi si tu ce spune sfigmo ! Daca nici el nu stie... Incearca si cu niste vata de sticla. Daca nu gasesti, incearca si vata de zahar  |
Vai...Vai...cata spiritualitate!!!! |
|
Sus |
|
|
|