FAQFAQ   CautareCautare   Lista membrilorLista membrilor   InregistrareInregistrare   ProfilProfil   Autentificare pentru mesaje privateAutentificare pentru mesaje private   IntrareIntrare 
Alternativa (mai ieftina) pentru Dynamat

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
Trumansky

Conectat la: 01 Mai 2005

MesajTrimis: Vin Iun 03, 2005 1:25 am    Titlul subiectului: Alternativa (mai ieftina) pentru Dynamat Raspunde cu citat (quote)

Toata lumea cunoaste sau a auzit despre proprietatile mariculoase ale Dynamatului...despre modul in care acesta imbunatateste semnificativ sunetul in masina. Pe de alta parte...pretul prohibitiv ne tine inca departe de acest material.
Am avut ocazia sa vad cum arata si am remarcat ca este compus din doua materiale: un fel de burete de diferite dimensiuni si o foita de aluminiu (staniol).
Fara a avea pretentia ca am redescoperit apa calda...am gasit un material care aduce destul de mult cu Dynamat.
Are un strat dintr-un fel de neopren (diferite grosimi), iar pe o sigura suprafata a acestui neopren are aplicata o foita de staniol...ca un fel de matlasaj, ca o foaie de caiet de matematica. Neoprenul are cam 5mm...si de aici probabil si matlasajul in patratele de 5mm. Materialul asta e folosit in constructii...ca si izolator termic pentru conductele de apa. Mie-mi pare ca aduce destul de mult cu Dynamatul, probabil consistenta buretelui/neoprenului facand diferenta.
Ce ziceti, merita incercat sa-mi antifonez usile cu un astfel de material??? Probabil ca nu o sa obtin acelasi efect ca si cu Dynamat dar...cine stie...poate chiar merita.

PS. Niste pasla...la metru...pentru bagat in usi...in afara de Vitan, pe unde se mai poate gasi???
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Mitica
Reclamagiu

MesajTrimis: Vin Iun 03, 2005 1:25 am    Titlul subiectului: Mitica

Sus
AdWiser

Conectat la: 15 Ian 2004

MesajTrimis: Vin Iun 03, 2005 3:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

...si calu' are 4 picioare si nu e masa Laughing
viperu

Conectat la: 28 Mai 2004

MesajTrimis: Vin Iun 03, 2005 7:58 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Se gasesc si alte alternative la Dynamat, insa ti-as recomanda sa faci urmatoarele teste pentru a verifica daca materialul respectiv se preteaza la ce vrei tu sa-l folosesti...

lipeste-l pe o tabla si lasa-l la soare... daca nu se dezlipeste dupa cateva zile de 40 grade poti sa-l folosesti...

sfigmo

Conectat la: 09 Noi 2004

MesajTrimis: Vin Iun 03, 2005 9:33 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

cred ca te referi la acele placi POLIFOAM folosite in izolatii de cladiri etc...acelasi material il gasesti la articole sportive sub forma de saltele de cort...iti spun din proprie experienta ca nu e deloc ca si materialele dedicate antifonarii auto...nici ca textura, nici ca rezultat...scopul antifonarii este de a rigidiza tabla si a nu o expune direct la undele sonore, pe cand acest material de care vorbesti tu are cu totul o alta intrebuintare si anume izolatia termica...bafta
cristimm

Conectat la: 15 Mar 2005

MesajTrimis: Vin Iun 03, 2005 9:47 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Unde are si la ce pret?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Codul Yahoo Messenger
Trumansky

MesajTrimis: Vin Iun 03, 2005 2:42 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Materialul respectiv se gaseste in BricoStore si costa intre 200-400k metrul patrat sau liniar...nu mai stiu sigur. Pretul difera in functie de grosime.
Sus
AdWiser

Conectat la: 15 Ian 2004

MesajTrimis: Sam Iun 04, 2005 2:15 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Vezi si tu ce spune sfigmo ! Daca nici el nu stie... Rolling Eyes Incearca si cu niste vata de sticla. Daca nu gasesti, incearca si vata de zahar Laughing
Trumansky

MesajTrimis: Sam Iun 04, 2005 10:13 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

AdWiser a scris:
Vezi si tu ce spune sfigmo ! Daca nici el nu stie... Rolling Eyes Incearca si cu niste vata de sticla. Daca nu gasesti, incearca si vata de zahar Laughing

Vai...Vai...cata spiritualitate!!!!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului HiFi & Multimedia -> Sound on the road Data este GMT + 3 Ore
Pagina 1 din 1

Salt la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum