Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
tranzistoru
Conectat la: 23 Iun 2005 Mesaje: 7
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 2:50 pm Titlul subiectului: dvd-rw stand alone |
|
|
Am si eu o intrebare, da sa nu radeti... cu un dvd-rw stand alone se poate inregistra de pe o sursa analog cum este un televizor sau un vcr, fara ajutorul unui alt device ? |
|
Sus |
|
|
Mitica Reclamagiu
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 2:50 pm Titlul subiectului: Mitica |
|
|
|
|
Sus |
|
|
hollow

Conectat la: 16 Feb 2005 Mesaje: 899 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 2:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
in principiu da
pentru ca tocmai asta e scopul in care a fost creat  _________________ Call 1-800-IMA FREK
 |
|
Sus |
|
|
Manu
Conectat la: 19 Mai 2005 Mesaje: 28
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 4:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tocmai am vazut la Media Markt un dvd-recorder stand alone no-name (fara HDD) cu 150 de Euro!!! Are si mufa s-video, si FIREWIRE, deci cred ca se poate obtine o calitate buna la transferul de pe dv-camcorder.
Ce parere aveti, merita? Nu stia Div-x - ma intreb, am vreo sansa sa vad pe el si filme format avi sau mpeg? (pe el zicea ca stie si VCD si SVCD...). Va rog, ajutati-ma sa ma hotarasc! |
|
Sus |
|
|
hollow

Conectat la: 16 Feb 2005 Mesaje: 899 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 4:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
in principiu daca nu stie DivX/Xvid n-o sa poti vedea fisiere .avi
mpeg 1/2 da, deoarece VCD = mpeg1, SVCD = mpeg2 low resolution, DVD = mpeg2. _________________ Call 1-800-IMA FREK
 |
|
Sus |
|
|
Manu
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 5:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi de raspuns, banuiam eu...
Problema e mai complicata fiindca pana acum nu am vazut in magazine nici un dvd-recorder care sa stie Div-X... poate nu m-am uitat eu bine, sau poate sunt mult mai scumpe...
In cel mai rau caz cumpar recorderul pentu crearea de dvd-uri de pe casetele dv, si filmele avi le vad in continuare ca pana acum pe laptop... .
Ca parere, merita recorderul respectiv? Cum spuneam, e o marca necunoscuta, dar si pretul e destul de mic fata de numele consacrate, care pleaca de pe la 300. |
|
Sus |
|
|
goodolddog
Conectat la: 04 Mai 2004 Mesaje: 2058
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 6:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca poti sa "strecori" in buget unul cu hdd, parerea mea e sa faci acest efort. Merita. |
|
Sus |
|
|
patraulea

Conectat la: 21 Feb 2005 Mesaje: 393 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Lun Aug 08, 2005 7:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai, si unul cu HD mai ieftin pe unde gasim?Ca m-ar interesa si pe mine...
Panasonic ul costa mult si e prea departe...CEva pana-n 300 E ar fi excelent...  _________________ Multi privesc insa putini vad! |
|
Sus |
|
|
momolo Vizitator
|
|
Sus |
|
|
Manu
|
Trimis: Mar Aug 09, 2005 9:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Mi se pare cam scump. Totusi mersi, m-ai convins ca exista asa ceva, adica recorder cu DivX, stiu ce trebuie sa caut in continuare. Cred ca pentru unul cu HDD pretul intr-adevar nu scade sub 300, cam mult dupa parerea mea... |
|
Sus |
|
|
patraulea

Conectat la: 21 Feb 2005 Mesaje: 393 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: Mar Aug 09, 2005 11:55 am Titlul subiectului: |
|
|
Trebuie sa mai asteptam 2/3 ani sa scada pretul acestora mai mult...
Aceeasi poveste a fost si cu DVD urile(playere):acum 5 ani am dat pe el 200 $ si acum 1 costa 2 mil!!!! _________________ Multi privesc insa putini vad! |
|
Sus |
|
|
Manu
|
Trimis: Mie Dec 21, 2005 6:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revin pe forum dupa o absenta destul de lunga: pe scurt, am facut-o, in sensul ca mi-am cumparat un DVD Recorder care scrie DVD+R/RW si vede tot, inclusiv mp3, Jpeg si DivX! Dihania a costat 150 de Euro, e "faimoasa" marca Mustek (am inteles ca e o firma care asambleaza totusi cu piese de marca), si are atat S-video cat si (mai ales) Firewire. Am avut surpriza placuta sa constat ca "vede" cam orice film din "colectia" mea, indiferent de tipul fisierului. O singura chestie, subtitrarile le "strica" un pic fiindca "mananca" literele cu diactitice, dar se poate totusi citi multumitor... Ce ma deranjeaza un pic e pozitionarea subtitrarii, in loc sa o puna pe banda neagra de jos, el o pune in stanga putin mai sus, suprapusa peste imagine, asa incat atunci cand imaginea e deschisa la culoare se vede cam greu... Se poate face ceva din setari?...
A, si altceva: am facut o proba de transfer de pe camera DV Panasonic prin Firewire pe un DVD+R. Rezultatul e excelent, practic pe televizor nu sesizezi diferenta de calitate fata de cand vezi filmul direct de pe caseta, si si pe laptop se vedea la fel de bine! Are diferite optiuni de compresie, asa incat pe un DVD blank poti baga, functie de calitate, intre 1 si 6 ore. Eu am mers pe 2 ore, si asa am obtinut rezultatul de care va povesteam.
Chestia nu are HDD, dar nici nu am nevoie... pur si simplu voiam sa am un utilaj la purtator (cat mai ieftin posibil) pentru facut DVD-uri din home-videos, fara complicatii si nevoie de cunostinte elaborate si se pare ca am gasit solutia... |
|
Sus |
|
|
svhs Vizitator
|
Trimis: Mie Dec 21, 2005 6:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
E bine daca esti multumit. Sa-l folosesti sanatos! |
|
Sus |
|
|
Manu
|
Trimis: Mie Dec 21, 2005 6:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi, sper sa fiu la fel de multumit si mai tarziu... |
|
Sus |
|
|
Manu
|
Trimis: Lun Mar 06, 2006 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ei, dragii mei, si vin sa va povestesc in continuare patania mea cu dvd-recorderul, poate serveste de exemplu si la altii...
Deci, Mustekul pe care il lauda, cateva posturi mai sus s-a dovedit a fi un mare kkt... dupa 3 saptamani a incetat pur si simplu sa functioneze! L-am dus inapoi, am asteptat 4 saptamani sa imi vina un altul nou de la firma, care a puscat mai repede, in numai 5 zile... M-am dus iar pe ei cu foc pe nari, si dupa ce am aflat ca intr-adevar sculele respective au probleme mari am mai pus 180 de euro si am luat un Grundig cu HDD de 80, care stie mult mai multe si pare a fi mai putin sensibil la calitatea discurilor bagate in el (celalalt se si bloca intr-o veselie...). Pe asta se vad si subtitrarile bine si unde trebuia sa se vada, adica jos si nu la mijlocul imaginii ca la celalalt... si pot vedea si literele cu diacritice fiindca are si o setare de Central Europe cu care devin vizibile.
Totusi, unele nedumeriri: de ce la unele filme avi (putine ce-i drept) imi apar subtitrarile decalate in avans (la unele cu pana la 20-25 sec) fata de sonor? Se poate face ceva, vreo setare?... Pe laptop apar corect, asta ma framanta... Si alta: de ce la multe filme imi apar benzi negre foarte late sus si jos (si nu se simte nici o diferenta din setari de genul 4:3 sau 16:9...)?
Scuze de atatea intrebari, sunt probabil pentru unii din voi chestiuni minore care insa unui profan ca mine ii apar ca dificultati insurmontabile... si e frustrant... si mersi in avans pentru orice tentativa de ajutor, ar fi binevenita! |
|
Sus |
|
|
Manu
|
Trimis: Mar Mar 07, 2006 1:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si totusi... nu ma poate ajuta nimeni cu o explicatie? |
|